Tuesday, July 14, 2009

GM: Έλαβε έγκριση για εξαγορά παγίων της Delphi

GM: Έλαβε έγκριση για εξαγορά παγίων της Delphi


Πτωχευτικό Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε σήμερα το πράσινο φως στην GM να εξαγοράσει πάγια στοιχεία της χρεοκοπημένης Delphi Corp, στο πλαίσιο συμφωνίας με εταιρεία private equity η οποία αναμένεται να βγάλει την Delphi Corp από το καθεστώς της χρεοκοπίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, πτωχευτικό δικαστήριο του Μανχάταν έδωσε σήμερα στην «Παλιά GM» -η οποία φέρει πλέον την επωνυμία Motors Liquidation Corp- έγκριση να αποκτήσει δραστηριότητες, αλλά και ορισμένες μονάδες της Delphi, στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζονται ως απαραίτητα προκειμένου να μπορεί η GM να κατασκευάζει αυτοκίνητα.

Η Delphi φέρεται να αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή της GM. Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε η GM πραγματοποίησε από την Delphi το 11,3% των αγορών της.

Η Delphi, η οποία αποσχίστηκε από την General Motors Corp το 1999 και υπέβαλλε αίτηση χρεοκοπίας το 2005, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ήλθε σε συμφωνία με το private equity Platinum για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους των διεθνών δραστηριοτήτων της, κίνηση η οποία εκτιμάται πως θα επιτρέψει στην Delphi να βγει από το άρθρο 11.

Σε δικαστικό έγγραφο η GM ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η συναλλαγή αναμένεται να ανέλθει στα 3,9 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένου και ποσού ύψους 1,1 δισ. δολ. προς τους πιστωτές της Delphi.

Ωστόσο, η συμφωνία θα πρέπει να λάβει και την έγκριση από το δικαστήριο το οποίο εποπτεύει τη χρεοκοπία της Delphi.

capital.gr

No comments:

Share |