Tuesday, July 14, 2009

Στα 59,5 δολάρια το αργό- Μικρή πτώση 0,3%

Στα 59,5 δολάρια το αργό- Μικρή πτώση 0,3%

Με μικρές απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, «σβήνοντας» τα κέρδη που σημείωνε ενδοσυνεδριακά, στον απόηχο των εκτιμήσεων ότι αύριο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύξηση των αποθεμάτων του πετρελαίου, αφού η παγκόσμια κατανάλωση έχει υποχωρήσει.Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου υποχώρησαν κατά 0,3% κλείνοντας στα 59,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη πάνω από το 3%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησαν κατά 1 cent στα 60,14 δολάρια η ουγγιά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αύριο το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ θα ανακοινώσουν αύξηση των διυλισμένων αποθεμάτων της τάξεως των 2 εκατ. βαρελιών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κατανάλωση λιανικής παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου προχώρησε ο ΟΠΕΚ τον Ιούνιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο ενημέρωσης που εξέδωσε ο Οργανισμός σήμερα. Με αυτήν την κίνηση το καρτελ προσπαθεί να βοηθήσει μερικές χώρες μέλη του να αυξήσουν τα επίπεδα των εσόδων τους, ενόσω η τιμή του αργού παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, υπό αυτές τις τιμές, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Οργανισμού, τα μέλη του πούλησαν περίπου 20% περισσότερη παραγωγή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τα επίπεδα των εξαγωγών αυτών διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα των τελευταίων οκτώ μηνών.

Αναλυτικότερα, η παραγωγή των 12 χωρών μελών του ΟΠΕΚ διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στα 28,441 εκατ. βαρέλια ημερησίως, από 28,402 εκατ. βαρέλια τον Μάιο.

reporter.gr

No comments:

Share |