Tuesday, July 14, 2009

ΗΠΑ: Έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης στην αγορά CDS

ΗΠΑ: Έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης στην αγορά CDS


Έρευνα στην αγορά πιστωτικών παραγώγων διεξάγει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται δηλώσεις της εκπροσώπου της Markit Group Ltd.

«Η Markit πληροφορήθηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει έρευνα στην αγορά παραγώγων και σε σχετιζόμενες με αυτή αγορές», ανέφερε η Teresa Chick εκ μέρους της Markit, χωρίς να αναφερθεί πιο αναλυτικά στη φύση της εν λόγω έρευνας και διαβεβαιώνοντας ότι ο όμιλος θα συνεργαστεί πλήρως σε αυτό το πλαίσιο με τις αρχές.

Η αντιμονοπωλιακή επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης φέρεται να έχει ήδη επικοινωνήσει εγγράφως με τράπεζες που κατέχουν ποσοστό πλειοψηφίας στη Markit, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, για να διερευνήσει πιθανές παρατυπίες ως προς την πρόσβασή τους σε πληροφορίες τιμολόγησης CDS.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αρχές επιθυμούν να ρυθμίσουν την αγορά των εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών σε παράγωγα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα CDS, το συνολικό ύψος της οποίας υπολογίζεται σε 592 τρισ. δολάρια.

capital.gr

No comments:

Share |