Monday, July 13, 2009

Σημαντικές μειώσεις στις χρεώσεις ΧΑΚ

Σημαντικές μειώσεις στις χρεώσεις ΧΑΚ


To Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), στα πλαίσια ανταπόκρισης του στα εκάστοτε νέα δεδομένα και για διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του, έχει θέσει μεταξύ άλλων ως στόχο του τη συνεχή και στενή παρακολούθηση της τιμολογιακής του πολιτικής, για να την προσαρμόζει ανάλογα στις νέες εξελίξεις.

Στην κατεύθυνση αυτή το ΧΑΚ, έχει προχωρήσει σε περαιτέρω τροποποιήσεις της τιμολογιακής πολιτικής του, που ίσχυσε με εκτεταμένες μειώσεις από τις αρχές του 2008 και η οποία περιλαμβάνει πρόσθετες σημαντικές μειώσεις. Οι μειώσεις αυτές θα ισχύουν από τις 27 Ιουλίου 2009 και περιλαμβάνουν , μεταξύ άλλων:

• Μείωση του Δικαιώματος υπέρ Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου για εκκαθάριση συναλλαγών από 0,03% σε 0,025%, για αξίες που είναι εισηγμένες στην Κύρια Αγορά ΧΑΚ.

• Στην ποσοστιαία μεταβλητή χρέωση για απλές προσυμφωνημένες συναλλαγές (σύμφωνα με την Μέθοδο 6-1 των Κανόνων συναλλαγών ) σε αξίες που είναι εισηγμένες στο ΧΑΚ και σε οποιοδήποτε άλλο χρηματιστήριο, έχει αποφασιστεί ότι το μειωμένο δικαίωμα 0,0075% θα ισχύει από τις 27 Ιουλίου 2009 για συναλλαγές πέραν των €175.000 και όχι για συναλλαγές πέραν των €600.000.

Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει καταργηθεί το δικαίωμα για Ηλεκτρονική Σύνδεση (on line σύνδεση) Μέλους για παροχή πληροφοριών για εντολές πελατών, συναλλαγές και υπόλοιπα λογαριασμών διαπραγμάτευσης.

Επιπρόσθετα έχει αποφασιστεί η υιοθέτηση ορισμένων τροποποιήσεων στην τιμολογιακή πολιτική του ΧΑΚ για υπηρεσίες που προσφέρονται από την Υπηρεσία Εκκαθάρισης για θέματα του Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου.

Οι πιο πάνω τροποποιήσεις δημοσιεύτηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009 και τίθενται σε ισχύ 15 ημέρες μετά από την ημερομηνία αυτή, βάσει των προβλεπόμενων στη νομοθεσία, (με εξαίρεση την παράγραφο 13 του Πίνακα ΙΙ, που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2009). Επιπλέον σημειώνεται ότι αυτές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΧΑΚ , στην οποία προτρέπονται οι ενδιαφερόμενοι να ανατρέξουν, για να ενημερωθούν και σε λεπτομέρεια για τις τροποποιήσεις αυτές.

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) σημειώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια του, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στις νέες εξελίξεις, διασφαλίζοντας την ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα του, πάντοτε μέσα στα πλαίσια της Νομοθεσίας που το διέπει.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |