Monday, July 13, 2009

VW: Περισσότερα για την Porsche

VW: Περισσότερα για την Porsche

Την προσφορά της για την αγορά σχεδόν του 50% της Porsche φέρεται να βελτιώνει η VW και εμφανίζεται διατεθειμένη να καταβάλει περισσότερα από τέσσερα δισ. ευρώ (5,58 δισ. δολάρια), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βέντελιν Βίντεκιντ, διευθύνων σύμβουλος του μητρικού ομίλου της Porsche, θεωρεί ότι το ποσό που προσφέρει μέχρι τώρα η VW για τον έλεγχο μεριδίου 49,9% στην εταιρεία πολυτελών σπορ αυτοκινήτων είναι ανεπαρκές. Ο κ. Βίντεκιντ θα προτιμούσε μια εναλλακτική λύση για τη μείωση του χρέους της Porsche, η οποία θα περιελάμβανε και την οικονομική στήριξη του σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τανί, ηγέτη του αραβικού κρατιδίου του Κατάρ.

Με βάση το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, ο σεΐχης έχει εμφανισθεί πρόθυμος να προσφέρει μέσω ειδικής επενδυτικής συμφωνίας το ποσό των επτά δισ. ευρώ για την απόκτηση -μεταξύ άλλων- μεριδίου 25% στο μητρικό όμιλο της Porsche. Τα «σενάρια» του γερμανικού Τύπου δημοσιεύονται εν όψει της συνάντησης του εποπτικού συμβουλίου, στις 23 Ιουλίου, στο πλαίσιο της οποίας θα αποφασισθεί το μέλλον της Porsche.


naftemporiki

No comments:

Share |