Friday, July 10, 2009

Ο Μπέρναρντ Μάντοφ δεν ασκεί έφεση κατά της ποινής κάθειρξης 150 ετών

Ο Μπέρναρντ Μάντοφ δεν ασκεί έφεση κατά της ποινής κάθειρξης 150 ετών

Όλη η περιουσία του Μάντοφ έχει πλέον δημευθεί.
Ουάσινγκτον: Ο Μπέρναρντ Μάντοφ γνωστοποίησε την Πέμπτη μέσω των συνηγόρων του ότι δεν πρόκειται να εφεσιβάλει τη δικαστική απόφαση της 29ης Ιουνίου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 150 ετών για το σκάνδαλο 70 δισ. δολαρίων της «πυραμίδας Πόζνι».

Ο χρηματιστής και πρώην πρόεδρος του Nasdaq είναι έγκλειστος σε φυλακή πολύ κοντά στο δικαστήριο που τον κήρυξε ένοχο, στην περιοχή του Μανχάταν.

Η πλησιέστερη φυλακή απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, αλλά οριστική απόφαση της Αρχής για τις Μεταγωγές Κρατουμένων δεν έχει ακόμη ληφθεί.

Η ποινή των 150 ετών κάθειρξης είναι η βαρύτερη ποινή, που απαγγέλθηκε ποτέ στις ΗΠΑ σε ένα άτομο με «λευκό κολάρο» που διαπράττει οικονομικό έγκλημα.

Όλη η περιουσία του έχει πλέον δημευθεί, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών διαμερισμάτων και θαλαμηγών. Στις 2 Ιουλίου κατασχέθηκε και το διαμέρισμα όπου διέμενε.

Αρχικά, οι διωκτικές αρχές φέρονται να είχαν συμφωνήσει να μπορεί ο Μάντοφ να διατηρήσει στην κατοχή του 2,5 εκατ. δολάρια λόγω της συνεργασίας του με τον εισαγγελέα, αργότερα, όμως, η εισαγγελία υπαναχώρησε.

philenews.com

No comments:

Share |