Tuesday, May 12, 2009

Nissan: Πρόβλεψη για ζημίες την τρέχουσα οικονομική χρήση

Nissan: Πρόβλεψη για ζημίες την τρέχουσα οικονομική χρήση

Ζημίες, για δεύτερο κατά σειρά έτος, προέβλεψε η Nissan Motor για την τρέχουσα οικονομική χρήση, καθώς η κρίση στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου και το ισχυρό γιεν [JPY=X] περιόρισαν τις πωλήσεις της στο εξωτερικό.

Ζημίες, για δεύτερο κατά σειρά έτος, προέβλεψε η Nissan Motor για την τρέχουσα οικονομική χρήση, καθώς η κρίση στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου και το ισχυρό γιεν περιόρισαν τις πωλήσεις της στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας εκτιμά ότι οι ζημιές της, για το 12μηνο που λήγει το Μάρτιο του 2010, θα διαμορφωθούν στα 170 δισ. γιεν (1,7 δισ. δολάρια) έναντι 233,7 δισ. γιεν που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν πως η πρόβλεψη της εταιρείας θα ήταν για ζημίες 310 δισ. γιεν.

Στο τρίμηνο που έληξε το Μάρτιο, η Nissan εμφάνισε καθαρές ζημίες 277 δισ. γιεν, έναντι κερδών 137,6 δισ. γιεν το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κάρλος Γκοσν, σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας κατά το τρέχον οικονομικό έτος, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τη Nissan σε κερδοφόρα τροχιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ – την μεγαλύτερη αγορά για τις Nissan και Toyota – «βυθίστηκαν» φέτος κατά 37%.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |