Saturday, May 23, 2009

H κρίση χτύπησε το Playboy! Πωλείται έναντι 300 εκατ. δολαρίων!

H κρίση χτύπησε το Playboy! Πωλείται έναντι 300 εκατ. δολαρίων!

Η 56άχρονη πια Playboy Enterpises, η αυτοκρατορία των του Hugh Hefner που ιδρύθηκε το 1953, φαίνεται πως ψάχνει για αγοραστή έναντι περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει η New York Post, και δεν βρίσκει! Οι υπεύθυνοι λέγεται πως έχουν προσεγγίσει μάλιστα τα κορυφαία funds Apollo Capital Partners και Providence Equity Partners, τα οποία όμως δεν έχουν συγκινηθεί τόσο ώστε να καταθέσουν προσφορά εξαγοράς. H κρίση έχει στείλει την κεφαλαιοποίηση της Playboy στα 100 εκατομμύρια δολάρια και κανένας ακόμη δεν φαίνεται πρόθυμος να πληρώσει ένα τέτοιο μεγάλο premium για να πάρει από τα χέρια του 83άχρονου Hefner την διάσημη εταιρεία. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Hefner έχει το 70% της εταιρείας και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Wells Capital με 10% και ακολoυθεί η Fidelity με 7%.

Η Playboy έχει πιεστεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και έχει προχωρήσει σε τεράστιες μειώσεις στα κόστη. Το α’ τρίμηνο του 2009 η εταιρία σημείωσε ζημιές 13,7 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 4,2 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα πέρισυ. Τα έσοδα της ψαλιδίστηκαν στα 61 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο από 78,5 εκατ. το α’ τριμηνο 2008.

Η κόρη του Ηefner μάλιστα αποχώρησε από την θέση της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας τον Ιανουάριο και μόλις την περασμένη εβδομάδα έκοψε τελείως και επίσημα τους δεσμούς της με την επιχείρηση αφού αποχώρησε και από το διοικητικό συμβούλιο την ημέρα της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

REPORTER.GR

No comments:

Share |