Thursday, May 14, 2009

Όλα τα σημάδια δείχνουν πτώχευση για τη GM

Όλα τα σημάδια δείχνουν πτώχευση για τη GM

Πιθανό φαίνεται πως βλέπει πλέον το ενδεχόμενο πτώχευσης της General Motors ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Fritz Henderson, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αποπληρώσει τους άμεσους προμηθευτές της πριν την διορία της 1ης Ιουνίου που έθεσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, o εκπρόσωπος της εταιρίας, Dan Flores δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα καταβάλει τα χρήματα έως τις 28 Μαΐου εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας του κλάδου και προκειμένου να στηρίξει τους προμηθευτές της. Ο Flores σημείωσε ότι η κίνηση αυτή δεν πρέπει να μεταφραστεί ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα καταθέσει αίτηση πτώχευσης αργότερα αυτό το μήνα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Παρόλα αυτά ο Henderson σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg σημείωσε ότι είναι πιθανό η GM να καταλήξει να κάνει χρήση της διαδικασίας πτώχευσης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανιών στο Μίσιγκαν Dennis Virag, σχολίασε σχετικά ότι είναι σαν να συνειδητοποιεί η εταιρία ότι η πτώχευση είναι μονόδρομος. «Θα προτιμούσαν να μη το κάνουν και θα ήταν καλύτερα εάν δε χρειαζόταν να το κάνουν, αλλά δε βλέπω κάποιο τρόπο με τον οποίο η εταιρία μπορεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χωρίς την πτώχευση.

Σήμερα κρίνεται στο Βερολίνο το μέλλον της Opel

Συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων πραγματοποιείται στο Βερολίνο σχετικά με το μέλλον της γερμανικής θυγατρικής της General Motors, Opel.

Η Fiat και η Magna International θα πρέπει να καταθέσουν πιο λεπτομερειακές προτάσεις σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση της Opel μέχρι τις 20 Μαϊου σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Karl-Theodor zu Guttenberg.

«Μέχρι στιγμής οι ιδέες που έχουν κατατεθεί είναι σε πολύ αρχικό στάδιο» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να βοηθήσει ένα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Η GM βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της Opel ως μέρος του παγκόσμιου σχεδίου αναδιάρθρωσης που πρέπει να έχει κατατεθεί έως την 1η Ιουνίου.

Πρόσθεσε τέλος ότι η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση και τη GM και δεν αποκλείει άλλες προσφορές, ενώ συμπλήρωσε ότι δε θα συζητηθεί μια προσωρινή εθνικοποίηση της Opel.

REPORTER.GR

No comments:

Share |