Thursday, May 14, 2009

ΧΑΚ: Νέα σύνθεση του δείκτη FTSE/CySE20

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ανακοινώνει προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού τη νέα σύνθεση του Δείκτη FTSE/CySE20, σύμφωνα με την αξιολόγηση που έγινε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009 από την ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για το Δείκτη (FTSE/CySE20 Advisory Committee). Η Συμβουλευτική Επιτροπή για το Δείκτη FTSE/CySE20 προέβηκε σε ανασκόπηση της λειτουργίας του Δείκτη για το εξάμηνο από τις 2 Οκτωβρίου 2008 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2009. Υπενθυμίζεται ότι ο Δείκτης αυτός αποτελείται από 20 επιλεγμένες μετοχές στο ΧΑΚ που συνιστούν ένα μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα της Κυπριακής χρηματιστηριακής αγοράς.

Οι μετοχές των εταιρειών που αποτελούν το Δείκτη, ως επίσης και οι μετοχές των υπόλοιπων εισηγμένων εταιρειών που δεν συμπεριλαμβάνονται στο δείκτη, βρίσκονται κάτω υπό συνεχή μελέτη – επιτήρηση από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Δείκτη και περιοδικά γίνονται προσαρμογές στη σύνθεση του Δείκτη σύμφωνα με τους Κανόνες Λειτουργίας του, με στόχο να διασφαλίζεται σε συνεχή βάση η εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων για περίληψη εταιρειών στο Δείκτη.

Μετά από τη σχετική αξιολόγηση που έγινε, οι εταιρείες που αποτελούν το Δείκτη για το επόμενο εξάμηνο, είναι οι ακόλουθες: http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=announce_view&ann_id=100641

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |