Friday, May 15, 2009

Απώλειες 3,9% για το αργό- Στα 56,34 δολάρια

Απώλειες 3,9% για το αργό- Στα 56,34 δολάρια

Με τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου μήνα έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της ανησυχίας που προκαλεί η δραματικά αργή ανάκαμψη της οικονομίας, γεγονός που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού υποχώρησαν κατά 3,9% κλείνοντας τις συναλλαγές στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στα 56,34 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας το αργό έκλεισε με απώλειες ομοίως 3,9%. Το αντίστοιχο συμβόλαιο brent κατέγραψε απώλειες της τάξεως 4,3% στα 56,11 δολάρια το βαρέλι.

Αρνητική ανάπτυξη κατά 2,5% σημείωσε η οικονομία της ευρωζώνης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009, ενώ ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,6% κατά το μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 0,6% τον Απρίλιο, αμετάβλητος σε μηνιαία βάση, ενώ τον Απρίλιο του 2008 βρισκόταν στο 3,3%.

Τη μεγαλύτερη συρρίκνωση τουλάχιστον των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών σημείωσε η γερμανική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση έπληξε τις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης μειώθηκε κατά 3,8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για συρρίκνωση της ανάπτυξης κατά 3%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |