Tuesday, April 21, 2009

Deutsche Post: Κέρδη 1 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο

Deutsche Post: Κέρδη 1 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)--Η εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών και logistics, Deutsche Post AG, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη για το α΄ τρίμηνο αυξήθηκαν λόγω της υψηλότερης αποτίμησης των put options σε μετοχές της Deutsche Postbank AG.

Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Post ανήλθαν σε περίπου 1 δισ. ευρώ, από 382 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2008. Η Deutsche Post επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, την υψηλότερη αποτίμηση των put options σε μετοχές της Deutsche Postbank. Το put option είναι το δικαίωμα αγοράς χρεογράφου σε προκαθορισμένη τιμή, συνήθως για μια ορισμένη περίοδο.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Post πουλά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που κατέχει στην Deutsche Postbank. Στις 6 Μαρτίου κατείχε το 39,5% της Postbank.

Η εταιρεία με έδρα τη Βόνη της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων, ή EBIT, κινήθηκαν ελάχιστα αρνητικά το πρώτο τρίμηνο του 2009. Τα προσαρμοσμένα EBIT σημείωσαν πτώση μικρότερη του 50% που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |