Tuesday, April 21, 2009

Στα 46,5 δολάρια το αργό- Ανοδος 1,3%

Στα 46,5 δολάρια το αργό- Ανοδος 1,3%


Μεγάλη ανατροπή πραγματοποίησε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, αφού έκλεισε με κέρδη, διαγράφοντας τις ενδοσυνεδριακές απώλειες του που είχαν φτάσει ακόμα και το 4,5%, ήτοι σε χαμηλά πέντε εβδομάδων. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του αργού κατέγραψαν κέρδη 1,3% στα 46,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει ακόμα και στα 43,83 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται ότι σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του εν λόγω συμβολαίου, και από αύριο στο επίκεντρο θα βρεθεί τα συμβόλαια του Ιουνίου, τα οποία βρέθηκαν στα 48,76 δολάρια. Το αντίστοιχο συμβόλαιο brent του πετρελαίου ενισχύθηκε κατά 0,6% στα 50,16 δολάρια το βαρέλι.

Μοχλός της αντιστροφής του κλίματος στάθηκαν οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού οικονομίας Τ. Geithner, ο οποίος ανέφερε ότι οι αμερικανικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή ρευστότητα. Η προοπτική αυτή ενθαρρύνει του επενδυτές για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Περίπου 109,6 δισ. δολάρια έχουν απομείνει από το σχέδιο των 700 δισ. δολαρίων της κυβέρνησης, ανέφερε ο Timothy Geithner, πριν τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσου. Ωστόσο, πρόσθεσε ο Geithner, ότι μέχρι το τέλος του έτους αυτό το ποσό θα ανέλθει στα 134,6 δισ. δολάρια, αφού αναμένεται να υπάρξουν επιστροφές περίπου 25 δισ. δολαρίων από τις τράπεζες. Ήδη έξι μικρότερες τράπεζες έχουν επιστρέψει τα κεφάλαια που έχουν λάβει, ενώ και η Goldman Sachs και η J.P. Morgan & Chase, έχουν ανακοινώσει ότι θα επιστρέψουν 10 δισ. δολ. και 25 δισ. δολ. αντίστοιχα αμεσα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |