Monday, April 27, 2009

Μεγάλη πτώση κερδών το α΄ τρίμηνο εκτιμούν οι αναλυτές για BP και Shell

Μεγάλη πτώση κερδών το α΄ τρίμηνο εκτιμούν οι αναλυτές για BP και Shell


Οι μεγαλύτερες πετρελαιακές εταιρείες της Ευρώπης, Royal Dutch Shell και BP Plc., αναμένεται να εμφανίσουν τη μεγαλύτερη πτώση κερδών σε επίπεδο τριμήνου τα τελευταία πέντε χρόνια καθώς η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της ύφεσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα κέρδη της Shell, εξαιρουμένων των εκτάκτων στοιχείων και των μεταβολών των αποθεμάτων, για το πρώτο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν μειωμένα κατά 67% στα 2,56 δισ. δολάρια, έναντι 7,85 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 11 αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών αναμένουν ότι τα κέρδη της BP, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 28 Απριλίου, θα σημειώσουν πτώση 66% στα 2,2 δισ. δολάρια, από 6,49 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Σημειώνεται ότι η μέση τιμή τριμήνου των futures πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 43,31 δολάρια το βαρέλι, 56% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο μετά τα επίπεδα ρεκόρ των 147,27 δολαρίων τον Ιούλιο.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |