Monday, April 27, 2009

«Αλώβητη από την κρίση η Apple»

«Αλώβητη από την κρίση η Apple»

Την ώρα που οι κολοσσοί του παγκόσμιου τεχνολογικού κλάδου δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, η Apple, ο επί 25 συναπτά έτη ανταγωνιστής της Microsoft αναδύεται αλώβητος από τη διεθνή οικονομική κρίση –έστω και χωρίς τον Στιβ Τζομπς στο τιμόνι.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2009 –ένα «θαύμα» που το οφείλει στα 3,79 εκατομμύρια iPhones που πωλήθηκαν σε 81 χώρες, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις της σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κιν, αρθρογράφο της The Independent, το iPhone δεν είναι μόνο ένα επιτυχημένο προϊόν hardware. Χάρη στην πρόσβαση που προσφέρει στην τηλεφωνία και το διαδίκτυο, έχει αποδειχθεί μια πραγματική επανάσταση στην επικοινωνία πραγματικού χρόνου. Χωρίς αυτό, το Facebook και το Twitter δεν θα είχαν γνωρίσει τέτοια ανάπτυξη, αφού το iPhone κατόρθωσε να καταρρίψει τους ισχύοντες φραγμούς και να συγκεντρώσει σε μία συσκευή ένα κινητό τηλέφωνο, μια μηχανή αναζήτησης, έναν υπολογιστή και ένα φορητό σύστημα ψυχαγωγίας.

Ανεξάρτητα από το τι μέλλει γενέσθαι στον κόσμο τους υπόλοιπους οκτώ μήνες, είναι πολύ πιθανό το 2009 να χαραχτεί στη μνήμη μας ως το έτος που η Apple έκλεψε τα σκήπτρα από τη Microsoft και τη Google σε μια κρίσιμη εποχή για την οικονομία των νέων μέσων, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος της "Independent".

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |