Monday, April 27, 2009

Στα 50 δολάρια το αργό- Πτώση 2,7%

Στα 50 δολάρια το αργό- Πτώση 2,7%


«Βουτιά» κατέγραψε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο των εκτιμήσεων ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης της παγκόσμιας οικονομίας θα διατηρηθεί και των ανησυχιών που προκαλεί η εξάπλωση του υιού της γρίπης των χοίρων αναφορικά με την επιβατική κίνηση των αερομεταφορέων. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού υποχώρησαν κατά 2,7%, κλείνοντας στα 50,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά το αργό αγγιξε ακόμη και τα 48,62 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου brent υποχώρησε κατά 5,2% στα 48,97 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου.

«Βαρίδι» στην τιμή του αργού, αναδείχθηκε και η ανοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ, το οποίο βρίσκεται κατά 1,1% υψηλότερα σε σχέση με χτες, σημειώνοντας την πρώτη του ανοδο μετά από πέντε συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει και η εξάπλωση του υιού της γρίπης των χοίρων, αφού οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αεροπορικές μετακινήσεις θα περιοριστούν υπό το φόβο της επιδημίας. Αυτό θα έχει σοβαρή επίπτωση στην κατανάλωση του πετρελαίου, αφού οι αερομεταφορείς απορροφούν σημαντικό ποσοστό των παγκόσμιων αποθεμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών κατέγραψε απώλειες στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |