Monday, April 27, 2009

Χρεόγραφα €1 δισ. σε ξένους επενδυτές

Χρεόγραφα €1 δισ. σε ξένους επενδυτές


Σε νέα ρευστότητα στην αγορά προχωρεί η κυβέρνηση μέσω της έκδοσης χρεογράφων €1 δισ. σε ξένους επενδυτές. Σε χθεσινές δηλώσεις στο κρατικό κανάλι, ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης σημείωσε ότι τα χρεόγραφα που θα εκδοθούν θα έχουν σταθερό επιτόκιο 3,25% για τέσσερα περίπου χρόνια.

Εντός Ιουνίου, σύμφωνα με τον κ. Σταυράκη, θα γίνουν τέσσερις τουλάχιστον παρουσιάσεις σε ξένους επενδυτές και οι πιθανές πόλεις είναι Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ. Στόχος της κυβέρνησης είναι η αναχρηματοδότηση μέρους του δημοσίου χρέους που λήγει τους επόμενους μήνες ενώ θα χρηματοδοτηθούν πιθανά δημοσιονομικά ελλείμματα που θα προκύψουν λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας και της ανάγκης κάλυψης των €220 εκ. που θα κατατεθούν στο ΤΚΑ.

Τρεις τραπεζικοί κολοσσοί που θα επιλεγούν σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα, θα αποτελέσουν το συνεργάτη της κυβέρνησης στον εντοπισμό των ξένων θεσμικών κεφαλαίων. Εντός της εβδομάδας θα εκδοθούν από την Κεντρική Τράπεζα τα χρεόγραφα € 1 δισ. για άντληση κεφαλαίων από την ντόπια αγορά και την ΕΚΤ.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |