Tuesday, February 3, 2009

Westfield: 1,8 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών

Westfield: 1,8 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών

Σχέδια να πουλήσει νέες μετοχές αξίας 2,9 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,8 δισ. δολ. ΗΠΑ) για να μειώσει το χρέος της καθώς η παγκόσμια ύφεση μείωσε την αξία των ακινήτων, κάνει η Westfield Group, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης εμπορικών κέντρων στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

Οι επενδυτές θα λάβουν 276 εκατ. μετοχές προς 10,50 δολ. Αυστραλίας η μία, 13% φθηνότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Westfield στο Σύδνεϋ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της ανεστάλη.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στρέφεται στους επενδυτές καθώς οι πωλήσεις στα εμπορικά κέντρα της εταιρείας στις ΗΠΑ μειώνονται και ΗΠΑ, Βρετανία και Ν. Ζηλανδία, οι τρεις ξένες της αγορές, βρίσκονται σε ύφεση.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 6,8% το τέταρτο τρίμηνο στα εμπορικά κέντρα των ΗΠΑ που διαχειρίζεται η Westfieldσε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στις 27 Ιανουαρίου η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τα κέρδη της εξ αιτίας του υψηλότερου οικονομικού κόστους και του περιορισμού των θεμελιωδών στοιχείων των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Ν. Ζηλανδία.

Οι δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα για έκτο μήνα τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Εως τον Οκτώβριο η Westfield διαχειριζόταν 265 καταστήματα στο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 37% πέρυσι και έκλεισαν χθες στα 12,10 δολ. Αυστραλίας η μία.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |