Tuesday, February 3, 2009

Τρ. Κύπρου: Μέτρα για πελάτες

Μέτρα για πελάτες

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Χριστόφιας έκανε έκκλησει στις τράπεζες για προσφορά ευνοϊκότερων όρων στα δάνεια, ο κ. Ηλιάδης εξήγγειλε πέντε νέα δανειοδοτικά προϊόντα:

-Ένα προϊόν το οποίο θα απευθύνεται σε πρώτη κατοικία για νεαρά ζευγάρια με επιτόκιο 5% και αποπληρωμή πέραν των 40 χρόνων.

-Απόκτηση επαγγελματικής στέγης με επιτόκιο 5,5% σε επαγγελματίες. Και τα δύο αυτά μέτρα, είπε, θα βοηθήσουν τόσο τα νεαρά ζευγάρια και τους επιχειρηματίες αλλά και τον τομέα της ανάπτυξης γης που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα αυτή την περίοδο.

-Έκτακτο κεφάλαιο στους πελάτες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα ανάπτυξης γης ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ενώ στο ίδιο πλαίσιο όπως εξήγησε η Τράπεζα θα προχωρήσει σε αναθεώρησης των ταμειακών σχέσεων ώστε να δοθεί περισσότερη πίστωση χρόνου μέσα στο πρόγραμμα της πορείας των εργασιών της ίδιας της εταιρείας.

- Πακέτο μέτρων που θα απευθύνεται στους ιδιώτες και θα τους διευκολύνει να κάνουν διακοπές σε ντόπια ξενοδοχεία.

-Το πέμπτο μέτρο, όπως είπε, έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η Τρ. Κύπρου θα διαθέσει τα χρήματα που θα πάρει από την ΕΤΕπ με χαμηλό τόκο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγησε ότι τα μέτρα απευθύνονται σε όλους τους πολίτες αφού στην Κύπρο όλοι με κάποιο τρόπο είναι πελάτες της Τρ. Κύπρου. Δεν είναι υπερβολικές οι ανάγκες, είπε. Οι χρηματοδοτήσεις για το 2009 υπολογίζονται να είναι της τάξης του 10-15% δηλ €1-1,5 δις ενώ τα μεγέθη της ρευστότητας είναι πολλαπλάσια.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |