Monday, January 12, 2009

Υπερκαλύπτονται οι εκδόσεις εντόκων σε Ιταλία και Γερμανία

Υπερκαλύπτονται οι εκδόσεις εντόκων σε Ιταλία και Γερμανία

Υπερκαλύπτονται οι δημοπρασίες των εντόκων γραμματίων που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη διαμορφώνοντας θετικό κλίμα και για την αυριανή δημοπρασία του ελληνικού δημοσίου που θα επιδιώξει να αντλήσει 2 δις ευρώ μέσω τρίμηνων , 6μηνων και 12μηνών εντόκων γραμματίων.
Η δημοπρασία στην Ιταλία καλύφθηκε πλήρως συγκεντρώνοντας συνολικά 13 δις ευρώ. Από την δημοπρασία 3μηνών εντόκων συγκέντρωσε 5,5 δις ευρώ ενώ οι προσφορές που υπεβλήθησαν κάλυψαν το ζητούμενο ποσό 1,79 φορές. Το μεσοσταθμικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,66%.

Από την δημοπρασία των ετήσιων εντόκων συγκεντρώθηκαν 7,5 δις ευρώ , υπερκάλυψη 1,4 φορές ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,84%. Επίσης υπερκαλύφθηκε σημαντικά και η δημοπρασία 6μηνιαίωνεντόκων γραμματίων της Γερμανίας. Συγκέντρωσε 6,12 δις ευρώ με συντελεστή υπερκάλυψης 2,2 φορές ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στα 1,39%.

Με βάση τα δεδομένα όπως προκύπτουν από την Ιταλία με τις χαμηλές αποδόσεις τα ελληνικά έντοκα γραμμάτια θα κινηθούν σε ένα εύρος μεταξύ 2,6% και 3% δηλαδή χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.


REPORTER.GR

No comments:

Share |