Thursday, January 29, 2009

Κέρδη 5% για το Hang Seng, στο +1,8% o Nikkei

Κέρδη 5% για το Hang Seng, στο +1,8% o Nikkei



Μικτές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στα χρηματιστήρια της Ασίας, μετά τη χθεσινή υπερψήφιση του "πακέτου" ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας. Ο δείκτης Hang Seng στην πρώτη του συνεδρίαση μετά από πενθήμερη διακοπή ενισχύεται σε ποσοστό 5%, ενώ με κέρδη 1,79% έκλεισε ο ιαπωνικός Nikkei. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και στη μεγάλη μείωση επιτοκίων στη Νέα Ζηλανδία.

Η διοίκηση της Sony επανέλαβε τις εκτιμήσεις της για ζημιές ύψους 150 δις. γεν στο σύνολο της εταιρικής χρήσης η οποία λήγει το Μάρτιο, ανακοινώνοντας σήμερα για το γ’ τρίμηνο χρήσης καθαρά κέρδη 10,4 δισ. γεν, (114 εκατ. δολ.), ήτοι 10 γεν ανά μετοχή, σε σχέση με 200 δισ. γεν ή 190 γεν ανά μετοχή του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Την ίδια στιγμή ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικές ζημιές ύψους 18 δισ. γεν (197 εκατ. δολ.) έναντι λειτουργικών κερδών 236 δισ. γεν του αντίστοιχου διαστήματος της περυσινής χρονιάς.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα στοιχεία που έδειξαν κάμψη των λιανικών πωλήσεων Δεκεμβρίου στη Ιαπωνία κατά 2,7%.

Με την αγορά της Κίνας να παραμένει κλειστή αυτή την εβδομάδα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται σήμερα σε ποσοστό 4,98%, ενώ ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο σημειώνει κέρδη 0,74%

Οριακά κέρδη 0,05% καταγράφει και ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης, ενώ σε 0,88% διαμορφώνονται τα κέρδη του S&P/ ASX 200 στην Αυστραλία.

Σε ποσοστό 0,81% ενισχύεται στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ50, μετά την απόφαση της Κεντρική Τράπεζας τη χώρας να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 150 μονάδες βάσης, μείωση που ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

Ανοδικά σε ποσοστό 0,88% κινείται και ο δείκτης Sensex στην Ινδία.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |