Thursday, January 29, 2009

Πτώση 1,7% για το αργό- Έκλεισε στα 41,4 δολάρια

Πτώση 1,7% για το αργό- Έκλεισε στα 41,4 δολάρια

Με πτώση έκλεισε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, σημειώνοντας μια ετεροχρονισμένη αντίδραση στη χθεσινή ανακοίνωση για ανοδο των αποθεμάτων. «Βαρίδι» στην διακύμανση της τιμής του αργού ήταν και η ανακοίνωση για αύξηση των αιτήσεων ανεργίας και για την πτώση των πωλήσεων κατοικιών.Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του αργού για παράδοση Μαρτίου διαμορφώθηκαν κατά 1,7% χαμηλότερα, κλείνοντας στα 41,44 δολάρια το βαρέλι. Το αργό τύπου μπρέντ σημείωσε αντίστροφα ανοδο 1,7% και στα 45,68 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν τα αποθέματα του αργού από την Παγκόσμια Επιτροπή Ενέργειας (ΙΕΑ) για την προηγούμενη εβδομάδα, τα οποία σημείωσαν ανοδο 6,22 εκατ. βαρέλια. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποθέματα του αργού των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Υπουργείου Ενέργειας τα οποία κατέδειξαν αύξηση της τάξεως του 1,9%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2007.

Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές ο συνδυασμός της αύξησης των αποθεμάτων με την ανοδο στις αιτήσεις ανεργίας οδήγησε τις τιμές του αργού χαμηλότερα, αφού η ύφεση σαφως θα περιορίσει περεταίρω τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

REPORTER.GR

No comments:

Share |