Wednesday, December 31, 2008

To χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου της MIG

To χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου της MIG

Κυλάει αντίστροφα ο χρόνος υλοποίησης της αύξησης κεφαλαίου της MIG. Με βάση το πλάνο που έχει συνταχθεί μέσα Ιανουαρίου θα κατατεθεί το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου.Το ύψος της αύξησης θα είναι 5 δις ευρώ καθώς αυτός ο στόχος συνεχίζει να παραμένει για το management της MIG και τον επικεφαλής του ομίλου Α. Βγενόπουλου. Όσον αφορά την τιμή της αύξησης κεφαλαίου με έκδοση κοινών μετοχών και με παραίτηση των παλαιών μετόχων μάλλον θα κινηθεί προς την μέση ή προς ταπάνω του εύρους που έχει δοθεί από το management δηλαδή τα 5 με 6 ευρώ ανά μετοχή. Συνήθως τα ενημερωτικά δελτία επικυρώνονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε διάστημα ενός μήνα στο διάστημα αυτό θα έχουν υπάρξει και οι όποιες αλλαγές ή τροποποιήσεις ζητηθούν. Θεωρητικά το ενημερωτικό δελτίο θα έχει εγκριθεί μέσα με τέλη Φεβρουαρίου.

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν τα road show της διοίκησης της MIG στις μεγάλες χρηματαγορές της Ευρώπης , των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να πραγματοποιείται με παραίτηση των παλαιών μετόχων αλλά όχι όλων των παλαιών μετόχων. Πρωτίστως από την νέα αύξηση των 5 δις ευρώ αποκλείονται οι μικρομέτοχοι.

Όμως θεσμικοί όπως το Dubai το οποίο θα αποφασίσει για την συμμετοχή του στην αμκ μέσα στον Ιανουάριο, το Fidelity η Templeton κ.α. θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην νέα μεγάλη αύξηση κεφαλαίου της MIG. To Tosca το οποίο είχε στηρίξει στο παρελθόν την MIG λόγω προβλημάτων ρευστότητας δεν θα συμμετάσχει στην νέα αύξηση.

Επίσης το IRF θα συμμετάσχει με ένα ποσό της τάξης έως500 εκατ ευρώ αφού ελέγχει το 10%.Ωστόσο δεν είναι σαφές αν θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα του. Χρονικά η αμκ προσδιορίζεται ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Μάρτιο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |