Tuesday, December 2, 2008

Εξαγορά από τη MIG της Flight Ambulance International

Εξαγορά από τη MIG της Flight Ambulance International



Ποσοστό 49,99% στην εταιρεία Flight Ambulance International που δραστηριοποιείται στον τομέα της αεροπορικής μεταφοράς ασθενών σε ευρωπαϊκό επίπεδο απέκτησε η Marfin Investment Group.

Το τίμημα ανήλθε σε 15 εκ. ευρώ και η συμφωνία προβλέπει ότι η MIG διατηρεί το δικαίωμα σε περίοδο δύο ετών να αυξήσει την συμμετοχή της σε 51% του μετοχικού κεφαλαίου, με τίμημα επιπλέον ποσό 2,5 εκ. ευρώ.

Οπως αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, η εταιρεία πραγματοποιεί επένδυση σε πολύ ελκυστικό κλάδο, η οποία ανταποκρίνεται στα επενδυτικά κριτήρια της MIG και δίνει τη δυνατότητα συνεργειών με δραστηριότητες στον τομέα της υγείας.

Η FAI περιλαμβάνεται στις τρεις κορυφαίες εταιρείες αεροδιακομιδών στην Ευρώπη, στις πέντε κορυφαίες στον κόσμο, και είναι μία από τις λίγες εγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις στον κόσμο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της MIG. Εχει έδρα τη Νυρεμβέργη και προσφέρει ιδιωτικές αεροπορικές υπηρεσίες, ως επί το πλείστον ειδικευμένες στη διακομιδή ασθενών σε εταιρείες, κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Περισσότερο από το 75% του κύκλου εργασιών της FAI προέρχεται από δραστηριότητες διακομιδής ασθενών, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από μακροχρόνιες σχέσεις και συμφωνίες με τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες ή εταιρείες παροχής βοήθειας του κόσμου. Ο τομέας αυτός δεν επηρεάζεται από το κόστος καυσίμων καθώς το κόστος αυτό επιβαρύνει τους πελάτες. Τα υπόλοιπα έσοδα προέρχονται από δραστηριότητες εταιρικών και ιδιωτικών πτήσεων κυρίως από τα τέσσερα συμβόλαια που αφορούν τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις του κόσμου.

Η FAI ελέγχει στόλο επτά Lear jets και διαχειρίζεται επιπλέον δύο αεροσκάφη. Η έδρα του στόλου είναι το χαμηλού κόστους Διεθνές Αεροδρόμιο Νυρεμβέργης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, στο οποίο η FAI διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις διοίκησης και συντήρησης. Για το 2008 αναμένονται έσοδα 26 εκατ. ευρώ, EBITDA 6,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 4,6 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά αντιστοιχούν όσον αφορά την εξαγορά σε πολλαπλάσιο EBITDA 4,9 με βάση τα αναμενόμενα αποτελέσματα του 2008 και 3,2 όσον αφορά τα αναμενόμενα αποτελέσματα του 2009.

Αύξηση μ/κ

Στο πρώτο τρίμηνο «βλέπει» την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου αλλά και την πραγματοποίηση επενδύσεων από την εταιρεία ο αντιπρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος. Οπως σημείωσε κατά την τηλεδιάσκεψη με αναλυτές που έγινε χθες για τα αποτελέσματα εννεαμήνου της MIG, τα 5 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για κινήσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, σε Ελλάδα, ΝΑ Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

O κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε «καταπληκτικές ευκαιρίες» που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Οσο αφορά την αύξηση της συμμετοχής στη Marfin Popular, αναμένεται η έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, από την οποία η ΜΙG έχει ζητήσει επίσης την άδεια να κάνει αγορές μετοχών της τράπεζας τη λεγόμενη «κλειστή» αγορά.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |