Tuesday, December 2, 2008

Επιστροφή στην κερδοφορία μέχρι το 2011 εκτιμά η Ford

Το νέο επιχειρηματικό πλάνο της παρουσιάζει η Ford αυτήν την ώρα ενώπιον του Κογκρέσου, με σκοπό να καταφέρει να εξασφαλίσει από την αμερικανική κυβέρνηση να της χορηγήσει δάνεια, που θα τονώσουν τη ρευστότητα της. Συγκεκριμένα, η Ford θα διαθέσει περίπου 14 δισ. δολάρια σε νέες τεχνολογίες τα επόμενα χρόνια, προβλέποντας παράλληλα ότι μέχρι το 2010 θα έχουν δώσει σε κυκλοφορία τα νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.Επιπλέον, η Ford αναμένει μέχρι το 2011 να έχει επανέλθει στη ζώνη της κερδοφορίας, ενώ το 2009 δεν θα αντιμετωπίζει πλέον τα προβλήματα ρευστότητας που είχε και έχει το 2008. Επιπλέον, ζητά από την αμερικανική κυβέρνηση το ποσό των 9 δισ. δολαρίων, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα καταθέσουν τα προγράμματα αναδιάρθρωσης και οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Chrysler ζητώντας κρατική βοήθεια για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα οι τρεις εταιρείες δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης. Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί, επεσήμαναν ότι δεν πρόκειται να εγκρίνουν δάνειο «διάσωσης» αν οι εταιρείες δεν καταθέσουν πειστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης.

H GM, η Ford και η Chrysler έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα το τελευταίο διάστημα, καθώς οι πωλήσεις τους μειώνονται κατακόρυφα ενώ οι δείκτες χρέους και το κόστος βάσης έχουν εκτιναχθεί στα ύψη καθιστώντας τα προϊόντα τους μη ανταγωνιστικά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |