Thursday, December 4, 2008

MIG: Αυξάνει άμεσα ρευστότητα - έως 0,25 ευρώ το μέρισμα

MIG: Αυξάνει άμεσα ρευστότητα - έως 0,25 ευρώ το μέρισμα

Προς την υλοποίηση του στόχου άμεσης ενίσχυσης της ρευστότητας της κατά 1 δις ευρώ βρίσκεται η MIG. Παράλληλα θα επιδιώξει να προσφέρει ικανοποιητικό μέρισμα στους μετόχους το οποίο θα λάβει τα χαρακτηριστικά της επιστροφής κεφαλαίου. Με την αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου από το Υγεία η MIG ενισχύει την ρευστότητα της κατά 200 εκατ ευρώ. Αυτό προκύπτει γιατί περίπου το 70% με 72%% του ομολογιακού δανείου το είχε καλύψει η MIG. Ταυτόχρονα προκύπτει κέρδος για το Υγεία και την MIG λόγω της μείωσης της αποπληρωμής των τόκων. Συνολικά για το έτος το Υγεία θα πλήρωνε 25 εκατ ευρώ σε τόκους. Λόγω της αποπληρωμής του ομολογιακού οι τόκοι που θα πληρώσει το 2009 το Υγεία θα περιοριστούν στα 4 με 5 εκατ ευρώ.

Επίσης και με δεδομένο ότι το Υγεία θα υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου και εφόσον αφαιρεθεί η συμμετοχή της MIG που υπολογίζεται σε 30 εκατ ευρώ περίπου προκύπτει ότι από την αποπληρωμή του δανείου μείον της συμμετοχής στην αμκ του Υγεία η MIG ενισχύει την ρευστότητα της κατά 200 εκατ ευρώ.

Έτσι ενισχύει τα ρευστά διαθέσιμα της από 1,1 δις ευρώ σε 1,3 δις ευρώ σε επίπεδο μητρικής. Όσον αφορά την Vivartia στόχος είναι να διατεθεί ένα ποσοστό 20% με 30% στην τιμή πέριξ των 25 ευρώ. Εφόσον προχωρήσουν οι συζητήσεις με τον όμιλο Olayan είναι πιθανό η MIG να διαθέτει ρευστότητα 2,1 δις ευρώ όσο περίπου αξίζει και η κεφαλαιοποίηση της.

Για τηνμερισματική πολιτική στόχος είναι το μέρισμα που θα διατεθεί να κινηθεί μεταξύ 20 και 25 λεπτών σε σχέση με τα 38 λεπτά του 2007 που ισοδυναμεί με απόδοση 7% περίπου. Η MIG θα διανείμει μάλλον όλα τα κέρδη της στους μετόχους. Για την μετοχή ενόψει της αύξησης εκτιμάται ότι σταδιακά θα συγκλίνει προς την τιμή της αμκ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |