Wednesday, December 17, 2008

Τράπεζα Κύπρου: Γιατί πέφτει η μετοχή μας

Τράπεζα Κύπρου: Γιατί πέφτει η μετοχή μας

Στις πωλήσεις που προβαίνουν τα αμερικανικά funds αποδίδουν στην Τράπεζα Κύπρου την πτώση στην τιμή της μετοχής Σε καμία περίπτωση η πτώση στην τιμή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου δεν οφείλεται σε πιθανό κλείσιμο καταστημάτων της Uniastrum που πρόσφατα εξαγόρασε η Τράπεζα Κύπρου στη Ρωσία, ανέφεραν στο InBusinessNews.com πηγές από τη διοίκηση του Συγκροτήματος. «Είναι γελοίες αυτές οι φήμες καθώς έχουμε πολλές προσδοκίες από την ανάπτυξη μας στη Ρωσία και δεν πρόκειται να κλείσουν καταστήματα», είπαν.

Σύμφωνα με τις πηγές από την Τράπεζα Κύπρου, η πτώση στην πορεία της μετοχής, αποδίδεται στις ρευστοποιήσεις που προχωρούν το τελευταίο διάστημα αμερικανικά funds τα οποία χρειάζονται επειγόντως χρήματα. «Οι πωλήσεις αυτές έριξαν το ποσοστό των ξένων θεσμικών στο μετοχικό μας κεφάλαιο από το 35% που ήταν προηγουμένως στο 25%», εξήγησαν.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι η Τράπεζα Κύπρου για το 2008, είναι πολύ κοντά στο να υλοποιήσει το στόχο για κέρδη €540 εκ. για το 2008, ενώ παράλληλα χαιρέτησαν το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, να αναφέρουμε η Τράπεζα Κύπρου έκλεισε χθες στα €2,30, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο η τιμή της βρισκόταν στα €12,38.

INBUSINESSNEWS.COM

No comments:

Share |