Tuesday, December 9, 2008

Ιαπωνία: Περισσότερα μέτρα για οικονομική στήριξη

Ιαπωνία: Περισσότερα μέτρα για οικονομική στήριξη


Περισσότερα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας δεσμεύτηκε ότι θα λάβει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, καθώς σήμερα εκθέσει έδειξαν χειρότερη συρρίκνωση από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,8% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα στο Τόκιο η ιαπωνική κυβέρνηση στο Τόκιο, περισσότερο από την συρρίκνωση του 0,4% τον μήνα που πέρασε. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι η το ΑΕΠ θα υποχωρούσε 0,9%.

Οι κυβερνήσεις από την Ινδία έως τη Ν. Ζηλανδία ανακοίνωσαν την εβδομάδα που πέρασε μέτρα στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας που βρίσκεται σε ύφεση.

Στην Ιαπωνία το κυβερνών κόμμα ενδέχεται να προτείνει επιπλέον δαπάνες 20 τρισ. γιέν [JPY=X] για την επόμενη τριετία προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yomiuri», χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες δηλώσεις. Την άγνοια για το δημοσίευμα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας.

Το δημόσιο έλλειμμα της χώρας υπερέβη το 170% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, καθιστώντας την Ιαπωνία τη χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών του κόσμου.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |