Tuesday, December 9, 2008

Ζημιές πάνω από 5 εκ. ευρώ στο κατάστημα της Sprider στην οδό Ερμού

Ζημιές πάνω από 5 εκ. ευρώ στο κατάστημα της Sprider στην οδό Ερμού


Ζημιές που ξεπερνούν τα 5 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων του εξοπλισμού και των εμπορευμάτων υπέστη το κατάστημα της Sprider [SPDr.AT] Stores A.E. στην οδό Ερμού (Πλατεία Καπνικαρέας) από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από ρίψη βομβών μολότοφ κατά τη διαδήλωση το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το εν λόγω κατάστημα τέθηκε σε λειτουργία μετά από ανακαίνιση που κόστισε κοντά στα 4 εκ. ευρώ, τον Απρίλιο του 2008, είναι ένα νεοκλασικό κτήριο ηλικίας 135 ετών που ανακαινίστηκε πλήρως στην αρχική του μορφή. Το εν λόγω κατάστημα εκτεινόταν σε πέντε (5) επίπεδα με τους συνολικούς χώρους πώλησης να ανέρχονται σε 3.070 τ.μ.

Στο κατάστημα απασχολούνταν 55 άτομα που αυτή τη στιγμή και εν μέσω εορτών κανένας δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, αν και χθες το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης κα Πετραλιά με τον πρόεδρο του ομίλου κ. Σ. Χατζηιωάννου. Πάντως, η διοίκηση ευαισθητοποιημένη για τέτοιες καταστάσεις πιθανόν να απασχολήσει τουλάχιστον για τις ημέρες των εορτών το προσωπικό σε άλλα καταστήματα της Αττικής.

Οπως είπε στη «Ν» ο πρόεδρος του ομίλου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ενώ αυτοψία διενεργήθηκε χθες από πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής και αναμένεται το πόρισμα για το ύψος των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων. Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουνίου 2008 καταστράφηκε από φωτιά που προκάλεσαν άγνωστοι τη νύχτα το κατάστημα της αλυσίδας στη Λυκόβρυση Αττικής το οποίο όμως ξαναλειτούργησε προ εβδομάδων μετά από την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |