Tuesday, November 11, 2008

Marfin: Αναστέλλει αναθεώρηση δανείων

Marfin: Αναστέλλει αναθεώρηση δανείων


Την αναστολή της προγραμματισμένης αναθεώρησης της τιμολόγησης των στεγαστικών δανείων που είναι συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ, αποφάσισε σήμερα η διοίκηση της Marfin Laiki, λαμβάνοντας υπόψη τις προτροπές τόσο της κυβέρνησης αλλά και της ίδιας της ΕΚΤ.

Σε σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, η τράπεζα αναφέρει τα εξής:

«Η Marfin Laiki Bank, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και τις προτροπές του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , αποφάσισε να αναστείλει την προγραμματιζόμενη αναθεώρηση της τιμολόγησης των στεγαστικών της δανείων που είναι άμεσα συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2008.

Επιπρόσθετα ανακοινώνει μείωση από τις 12 Νοεμβρίου 2008, του βασικού επιτοκίου ΟΛΩΝ των δανείων που είναι συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,5%. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα έχει προβεί σε παρόμοια μείωση 0,5% τον τελευταίο μήνα.

Η Marfin Laiki Bank ως αναπόσπαστο κομμάτι του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου , θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στον οικονομικό τομέα και με αίσθημα ευθύνης θα συμβάλλει με εισηγήσεις προς τα αρμόδια σώματα του κράτους για το καλό της οικονομίας της χώρας μας.»

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |