Tuesday, November 11, 2008

Προς προσωρινό κλείσιμο των εργοστασίων της η Daewoo

Προς προσωρινό κλείσιμο των εργοστασίων της η Daewoo


Σε προσωρινό κλείσιμο των εργοστασίων της ενδέχεται να προχωρήσει η Daewoo, η θυγατρική της General Motors στη Νότια Κορέα, καθώς η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση έχει πλήξει σοβαρά τις πωλήσεις της.

«Εξετάζουμε την πιθανότητα μιας αναστολής της παραγωγής. Η απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Όπως και άλλα εργοστάσια, η GM Daewoo πλήττεται από την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της GM Daewoo, Κιμ Γιούνγκ- σου.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό Τύπο, η GM Daewoo θα κλείσει τα εργοστάσιά της για 10 ημέρες από τις 20 Δεκεμβρίου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση από το 2002, όταν περιήλθε στον όμιλο της GM η πλειοψηφία των μετοχών της Daewoo Motor.

Τον Οκτώβριο, η GM Daewoo ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεών της κατά 11,3%, ή κατά 73.180 αυτοκίνητα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Η εταιρεία προέβη στην ανακοίνωση αυτή την ώρα που η μητρική της, General Motors απηύθυνε έκκληση για επείγουσα οικονομική βοήθεια από την αμερικανική κυβέρνηση.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |