Thursday, November 20, 2008

Βουτιά 6,9% στο Τόκιο

Βουτιά 6,9% στο Τόκιο


Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση σε διάστημα 30 ημερών σημείωσε σήμερα ο δείκτης Nikkei [.N225] στο χρηματιστήριο του Τόκιο ύστερα από τη βύθιση των αμερικανικών χρηματιστηρίων την Τετάρτη.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών εν μέσω φόβων ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας θα οδηγήσει σε δραστικό περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών.



Αρνητικά επηρέασε τις εν λόγω μετοχές και η ισχυροποίηση του γιεν [JPY=X] έναντι του δολαρίου που υπονομεύει τις ιαπωνικές εξαγωγές.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε και ο κλάδος των τραπεζών επηρεαζόμενος αρνητικά από τη χθεσινή βουτιά της μετοχής της Citigroup

Σημειώνεται ότι η μετοχική τιμή του αμερικανικού κολοσσού σημείωσε κάθετη πτώση κατά 23% υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 570,18 μονάδες ή 6,9% και διαμορφώθηκε στις 7.703,04 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τις 28 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 22 Οκτωβρίου. Αυτή την εβδομάδα οι συνολικές του απώλειες ανέρχονται σε 9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδοσυνεδριακά διολίσθησε μέχρι τις 6.994,9 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 ετών.

Οι μετοχές των εταιρειών Canon και Panasonic υποχώρησαν κατά 7% και 7,7% αντιστοίχως. Ο τίτλος της Sony απώλεσε 6,4%.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε απώλειες 4,04%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |