Thursday, September 18, 2008

Morgan Stanley: Πληθαίνουν τα σενάρια συγχώνευσης

Morgan Stanley: Πληθαίνουν τα σενάρια συγχώνευσης



Το ενδεχόμενο συγχώνευσης με μία άλλη τράπεζα φέρεται να εξετάζει η Morgan Stanley σε μια προσπάθεια να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να στηρίξει τις μετοχές της, οι οποίες έχουν υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα κατά 42%.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο θέμα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζον Μακ προσεγγίστηκε χθες από τη Wachovia, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται για μια πιθανή συμφωνία με τη Morgan Stanley. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αμερικανικός οίκος επιδιώκει επίσης να περιορίσει το short-selling στις μετοχές του.

Σε περίπτωση που η Morgan Stanley προχωρήσει σε συγχώνευση με άλλη εταιρεία, η Goldman Sachs θα παραμείνει η μοναδική ανεξάρτητη επενδυτική τράπεζα της Wall Street, δεδομένου ότι η Merrill Lynch έχει ήδη συμφωνήσει να εξαγοραστεί από την Bank Of America.

Τόσο η Morgan Stanley όσο και η Goldman Sachs είδαν χθες τις μετοχές τους να καταγράφουν πτώση – ρεκόρ, καθώς η βαθιά πιστωτική κρίση που πλήττει τις αγορές έχει πυροδοτήσει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα των οίκων να εξασφαλίσουν επαρκή χρηματοδότηση.

Ο εκπρόσωπος της Morgan Stanley, ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες για μια πιθανή συγχώνευση, ανέφερε ότι «τα πιο έξυπνα στελέχη της εταιρείας αναζητούν λύσεις», ενώ η εκπρόσωπος της αμερικανικής Wachovia αρνήθηκε να σχολιάσει «τη φημολογία της αγοράς ή τις εικασίες περί συγχωνεύσεων».

Η χρηματιστηριακή αξία της Wachovia ανέρχεται στα 19,7 δισ. δολάρια, 18% χαμηλότερη από τα 24,1 δισ. δολάρια της Morgan Stanley.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |