Thursday, September 18, 2008

Μικρή ανοδος για το αργό-Παρέμεινε κάτω από τα 100 δολ.

Μικρή ανοδος για το αργό-Παρέμεινε κάτω από τα 100 δολ.

Με περιορισμένα κέρδη έκλεισε τελικά το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ύστερα από μια συνεδρίαση με ακραίες αντιδράσεις στη συμπεριφορά των επενδυτών, αφού το εύρος διακύμανσης ξεπέρασε τα 7 δολάρια. η έντονη νευρικότητα που επικρατεί στις κεφαλαιαγορές μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στρέφουν τους επενδυτές προς το αργό, το οποίο πριν από δύο μήνες αντάμειψε γενναιόδωρα αυτούς που το εμπιστεύτηκαν.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου του αργού ενισχύθηκε κατά 72 cents, στα 97,88 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι εβδομαδιαίες απώλειες του αργού ξεπερνούν το 3%, στον απόηχο των εκτιμήσεων για μείωση της παγκόσμιας ζήτησης του, λόγω κάμψης της οικονομικής ανάπτυξης.

Αντίθετα, το προθεσμιακό συμβόλαιο του αργού τύπου Μπρεντ υποχώρησε κατά 0,43% στα 92,76 δολάρια το βαρέλι.

Στην άνοδο των πετρελαϊκών τιμών συνέβαλλε και η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, στρέφοντας και πάλι τους επενδυτές στα εμπορεύματα, ως αντιστάθμισμα στην εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος.

Επίσης, την ανάκαμψη των τιμών στήριξε και η μεγαλύτερη του αναμενομένου μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων την εβδομάδα που έληξε στις 12 Σεπτεμβρίου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |