Thursday, September 18, 2008

Στην Lloyds TSB η HBOS έναντι 22 δισ. δολ.

Στην Lloyds TSB η HBOS έναντι 22 δισ. δολ.




Στην εξαγορά της ανταγωνίστριάς της, HBOS Plc, συμφώνησε να προχωρήσει η βρετανική τράπεζα Lloyds TSB έναντι συνολικού τιμήματος 12,2 δισ. στερλινών (22 δισ. δολάρια), δημιουργώντας έναν τραπεζικό οργανισμό η αξία του οποίου θα φτάνει τις 28 δισ. στερλίνες.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Lloyds προσφέρει το 0,83 των μετοχών της για κάθε μετοχή της μεγαλύτερης βρετανικής τράπεζας στον τομέα της χορήγησης στεγαστικών δανείων, αποτιμώντας την αξία της μετοχής της στις 232 πένες. Το εν λόγω ποσό είναι 58% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή στην οποία έκλεισε χθες η μετοχή της HBOS (147,1 πένες).

Η HBOS είχε ανακοινώσει χθες ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες διαπραγματεύσεις» με τη Lloyds, καθώς η αξία της μετοχής της δεχόταν πιέσεις επί έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις, λόγω των φόβων για τη δυνατότητα της τράπεζας να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο τραπεζικών οργανισμών φέρεται να έπαιξε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν.

Σημειώνεται ότι ο νέος συνδυασμένος όμιλος θα ελέγχει το ένα τρίτο της αγοράς ενυπόθηκων δανείων και αποταμιεύσεων της Βρετανίας. Με την απόκτηση της ανταγωνίστριάς της, η Lloyds εκτιμά ότι θα ενισχύσει τα ετήσια κέρδη της κατά τουλάχιστον ένα δισ. στερλίνες μέχρι το 2011 και τα κέρδη ανά μετοχή κατά τουλάχιστον 20% ετησίως.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Lloyds Έρικ Ντάνιελς θα παραμείνει επικεφαλής του ενιαίου ομίλου, ενώ στη θέση του προέδρου θα παραμείνει ο Βίκτορ Μπλανκ.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |