Friday, September 12, 2008

Σε αναζήτηση αγοραστών η Lehman

Σε αναζήτηση αγοραστών η Lehman



Πιθανούς αγοραστές για την επενδυτική τράπεζα της Lehman Brothers αναζητά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρίτσαρντ Φουλντ, εν μέσω ενδείξεων ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιθανόν να μην προχωρήσει σε χρηματοδότηση, ανάλογη με αυτή που είχε παράσχει προκειμένου να διασώσει την Bear Stearns.

Ο Φουλντ, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της Lehman εδώ και τέσσερις δεκαετίες, εγκλωβίστηκε σε μια πιθανώς επιβεβλημένη πώληση, μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών για επένδυση της Korea Development Bank στην εταιρεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, οι μετοχές της υποχώρησαν συνολικά κατά 70%.

Όπως αποκάλυψαν χθες στο Bloomberg άτομα με γνώση του θέματος, σε αντίθεση με την περίπτωση της εξαγοράς της Bear Stearns από την JPMorgan Chase & Co., η Φέντεραλ Ριζέρβ και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν οικονομικά την πώληση της Lehman.

«Η πώληση της Lehman είναι πιθανό να λάβει μια διαφορετική μορφή, καθώς η συμφωνία μεταξύ JPMorgan και Bear προκάλεσε σοβαρή πολιτική διαμάχη», εκτιμά ο πρόεδρος της Egan-Jones Ratings Co, Σον Ίγκαν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, τραπεζίτες από άλλους οίκους ήλεγξαν χθες τα λογιστικά βιβλία της Lehman και μια συμφωνία πιθανόν να ανακοινωθεί πριν το άνοιγμα των ασιατικών αγορών στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, μεταξύ των πιθανών αγοραστών είναι και η Bank of America Οι εκπρόσωποι της αμερικανικής τράπεζας, της Lehman και της Fed αρνήθηκαν πάντως να σχολιάσουν το θέμα.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |