Friday, September 12, 2008

Κοντά στη χρεοκοπία η Alitalia

Κοντά στη χρεοκοπία η Alitalia


Αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Alitalia ο πρόεδρος της Piaggio & C. SpA, Roberto Colaninno, ο οποίος ηγείται προσφοράς που έχει καταθέσει ομάδα επενδυτών για τον ιταλικό αερομεταφορέα.

Αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Alitalia, ο πρόεδρος της Piaggio & C. SpA, Roberto Colaninno, ο οποίος ηγείται προσφοράς που έχει καταθέσει ομάδα επενδυτών για τον ιταλικό αερομεταφορέα.

«Έπειτα από επτά ημέρες συνεδριάσεων, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις», αναφέρει ο όμιλος Cai σε σημερινή ανακοίνωσή του, καθιστώντας δύσκολη πλέον τη διάσωση της εταιρείας.

Η ιταλική κυβέρνηση είχε δώσει προθεσμία στις εργατικές ενώσεις μέχρι χθες, προκειμένου να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο διάσωσης του αερομεταφορέα, το οποίο προβλέπει περικοπές θέσεων εργασίας καθώς και την πώληση των μη κερδοφόρων μονάδων του.

Ο Colaninno και οι εταίροι του είχαν δεσμευτεί να επενδύσουν περισσότερα από ένα δισ. ευρώ για να εξαγοράσουν τη μονάδα πτήσεων της Alitalia και να τη συγχωνεύσουν με την εγχώρια ανταγωνίστριά της, Air One SpA.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |