Friday, September 12, 2008

Στην Deutsche Bank το 30% της Postbank έναντι 2,79 δισ. ευρώ

Στην Deutsche Bank το 30% της Postbank έναντι 2,79 δισ. ευρώ



Το 29,75% της Postbank ανακοίνωσε πως θα εξαγοράσει από τα Γερμανικά Ταχυδρομεία η Deutsche Bank έναντι συνολικού τιμήματος 2,79 δισ. ευρώ (3,93 δισ. δολάρια) ή 57,25 ευρώ ανά μετοχή.

Τα Γερμανικά Ταχυδρομεία έδωσαν επίσης στην κορυφαία τράπεζα της χώρας το δικαίωμα να αποκτήσει και ένα επιπλέον 18% στην Postbank, στην τιμή των 55 ευρώ ανά μετοχή, μετά την παρέλευση 12 μηνών από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η Deutsche Bank σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της τράπεζας μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως και δύο δισ. ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Πρόκειται για την τέταρτη εξαγορά που πραγματοποιείται στον χρηματοοικονομικό κλάδο της Γερμανίας τους τελευταίους δύο μήνες. Η απόκτηση της Postbank αναμένεται να αναδείξει την Deutsche Bank στον μεγαλύτερο επενδυτή της Νο1 τράπεζας της χώρας βάσει πελατών.

Επιπλέον, εξαγοράζοντας την Postbank, η Deutsche Bank θα υπερδιπλασιάσει τους πελάτες της στον τομέα καταναλωτικής τραπεζικής σε περίπου 24 εκατ. στη Γερμανία, ενώ ο διευθύνων σύμβουλός της Γιόζεφ Άκερμαν θα ανταποκριθεί στη δέσμευσή του να μειώσει την εξάρτηση της εταιρείας από τον τομέα επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας Commerzbank συμφώνησε να εξαγοράσει την Dresdner Bank από την Allianz έναντι 9,8 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την Deutsche Bank ως προς τον αριθμό πελατών και το δίκτυο καταστημάτων της.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |