Friday, September 12, 2008

Ισπανία: Πρόγραμμα διάσωσης για την αγορά στέγης

Ισπανία: Πρόγραμμα διάσωσης για την αγορά στέγης

Την εφαρμογή προγράμματος διάσωσης ανακοίνωσε η Ισπανία για την αγορά στέγης, που διανύει δύσκολη περίοδο, λόγω των υψηλών χρεών, της διολίσθησης των αξιών και του πλεονάσματος των διαθέσιμων κατοικιών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, αποκάλυψε ενώπιον του κοινοβουλίου, ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει δύο σκέλη και έχει ως στόχο την στήριξη των εταιρειών real estate και τον περιορισμό των «χαμένων» θέσεων εργασίας κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο.

Το ένα σκέλος του προγράμματος προβλέπει φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επενδύσεις real estate εισηγμένων επιχειρήσεων του κλάδου, σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς ενοικίασης ακινήτων και προσέλκυσης επενδύσεων στον χρηματιστηριακό κλάδο.

Το δεύτερο σκέλος προϋποθέτει μια νέα πιστωτική γραμμή που θα δίνει τη δυνατότητα στις κατασκευαστικές εταιρείες να χρησιμοποιούν δάνεια του κλάδου τους για άλλους λόγους, με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευθούν να καταστήσουν τα απούλητα σπίτια διαθέσιμα προς ενοικίαση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |