Tuesday, September 16, 2008

Bank of Japan: 24 δισ. δολ. στο τραπεζικό σύστημα

Bank of Japan: 24 δισ. δολ. στο τραπεζικό σύστημα



ΠΟΣΟΝ 2,5 τρισ. γιέν [JPY=X] (24 δισ. δολ.) διοχέτευσε στο τραπεζικό σύστημα η Bank of Japan και η Κίνα μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τις αγορές παγκοσμίως μετά την πτώχευση της τέταρτης μεγαλύτερης επενδυτικές τράπεζας των ΗΠΑ, Lehman Brothers Holdings Inc.

Χθες η Federal Reserve των ΗΠΑ διοχέτευσε 70 δισ. δολ. στο τραπεζικό σύστημα, το υψηλότερο ποσόν από τον Σεπτέμβριο του 2001 και σήμερα ενδέχεται να προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού. Η Κίνα από την πλευρά της μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού για πρώτη φορά σε έξι χρόνια και ενδέχεται να κάνει και άλλη μείωση.

Τα ιαπωνικά ομόλογα κινήθηκαν ανοδικά ωθώντας την απόδοση των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας στα χαμηλότερα επίπεδα σε πέντε χρόνια εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση στις πιστωτικές αγορές θα επιδεινωθεί. Παγκοσμίως οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχουν εμφανίσει ζημίες 510 δισ. δολ. από τα ενυπόθηκα δάνεια με αποτέλεσμα τις απώλειες 11 τρισ. δολ. της χρηματιστηριακής αξίας πέρυσι.

Η Bank of Japan διοχέτευσε σήμερα συνολικά 2,5 τρισ. γιέν στο τραπεζικό σύστημα με δύο αποφάσεις της.

Η σημερινή αύξηση της διοχέτευσης κεφαλαίων ήταν η πρώτη από τις 30 Ιουνίου και η μεγαλύτερη από τις 31 Μαρτίου όταν η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διοχέτευσε στην αγορά 3 τρισ. γιέν.

Χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η Bank of England και η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας διοχέτευσαν κεφάλαια στην αγορά.

Τέλος η People's Bank of China μείωσε τα επιτόκια δανεισμού ενός έτους στο 7,20% από 7,47%.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |