Friday, August 15, 2008

Standard & Poor's: Βρισκόμαστε στο μέσον της κρίσης

Standard & Poor's: Βρισκόμαστε στο μέσον της κρίσης

Το αυξανόμενο ποσοστό στάσης πληρωμών σε δάνεια κάθε κατηγορίας και τα διογκούμενα προβλήματα των ασφαλιστών ομολόγων θα εξακολουθούν να πλήττουν την κερδοφορία των χρηματοοικονομικών ομίλων και τα επόμενα τρίμηνα, προειδοποιεί η Standard & Poor's τονίζοντας ότι βρισκόμαστε ακόμη στο μέσον και όχι στο τέλος της πιστωτικής κρίσης.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του διεθνούς οίκους μετά την κρίση στα subprime δάνεια, πληθαίνουν πλέον τα προβλήματα και στην αγορά των δανείων υψηλής αξιολόγησης, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των τραπεζών για βελτίωση της εικόνας των λογιστικών τους βιβλίων.

Παράλληλα οι αναλυτές του οίκου προβλέπουν περαιτέρω διαγραφές από τους ασφαλιστές ομολόγων και κατά συνέπεια για τις τράπεζες, στις οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μέχρι στιγμής οι οφειλόμενες στην πιστωτική κρίση ζημίες, που έχουν επισήμως παρουσιάσει οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι παγκοσμίως, αγγίζουν τα 500 δισ. δολάρια.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπολογίζει ότι το συνολικό κόστος θα ανέλθει στο 1 τρισ. δολάρια, ενώ μερίδα αναλυτών, όπως ο οικονομολόγος τους Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Νούριελ Ρουμπίνι, είναι ακόμη πιο απαισιόδοξοι, προβλέποντας ζημίες ύψους 2 τρισ. δολαρίων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |