Friday, August 15, 2008

Δύο μνηστήρες είχε η CyWeekly

Δύο μνηστήρες είχε η CyWeekly


Δύο εκδοτικοί οίκοι ενδιαφέρθηκαν για εξαγορά της αγγλόφωνης εβδομαδιαίας εφημερίδας Cyprus Weekly. Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο CEO της SFS Χριστόδουλος Έλληνας, που μεσολάβησε για την πώληση της εφημερίδας στο Φιλελεύθερο, αναφέρει πως ενδιαφέρον για τη Weekly επέδειξε και η εφημερίδα Πολίτης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Weekly πωλήθηκε στο Φιλελεύθερο έναντι £2,1 εκ. Η εφημερίδα φέρεται να έχει ετήσια κέρδη που ξεπερνούν τις £100 χιλ., μετρητά £0,5 εκ., ενώ στεγάζεται σε δύο ιδιόκτητα διαμερίσματα αξίας €250 χιλ. Ιδρύθηκε το 1979 από τους Άλεξ Ευθυβούλου, Ανδρέα Χατζήπαπα και τον αείμνηστο George der Parthogh.

Στην ανακοίνωση του, ο κ. Έλληνας συνδέει σειρά δημοσιευμάτων του Πολίτη για τον ίδιο και για τον Όμιλο SFS, με την κατάληξη των συζητήσεων για εξαγορά της Cyprus Weekly και με το μεσολαβητικό ρόλο που διαδραμάτισε. Ο κ. Έλληνας υποστηρίζει πως ο Πολίτης είχε προσφέρει μεγαλύτερο αντίτιμο για εξαγορά της εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Την περασμένη βδομάδα ο Πολίτης δημοσίευσε επιστολή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί, αρχικά, αρνητικά στην αίτηση που υπέβαλε ο κ. Έλληνας για συμμετοχή του στο ΔΣ της Universal Savings Bank. Είχαν δημοσιευθεί, επίσης, αντιδράσεις των μικρομετόχων της White Knight για το ύψος του τιμήματος που προσφέρει η SFS για εξαγορά του υπόλοιπου της εταιρείας. Δημοσιεύθηκε, επίσης, περσινή απόφαση δικαστηρίου για επιστροφή χρημάτων της White Knight σε επενδυτή και άλλη απόφαση κατά του αιτήματος για προσωρινό διάταγμα κατά της επιβολής προστίμου στην Electricplus, εταιρείας συμφερόντων του κ. Έλληνα.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του κ. Έλληνα, στέλεχος του Πολίτη απέρριψε τους ισχυρισμούς του. Ανέφερε ότι οι δύο συντάκτες που έγραψαν τα πιο πάνω κείμενα δεν γνώριζαν πως ο κ. Έλληνας είχε μεσολαβήσει για την εξαγορά της CyWeekly από το Φιλελεύθερο.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |