Friday, August 22, 2008

Στη Schaeffler το 49,99% της Continental

Στη Schaeffler το 49,99% της Continental

Kέρδισε τελικά τη μάχη της εξαγοράς της Continental, η Schaeffler Group, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου παραγωγής ελαστικών στην Ευρώπη ενέκρινε τη βελτιωμένη προσφορά της γερμανικής εταιρείας.


Αρχικά, η Continental είχε απορρίψει την προσφορά της Schaeffler ύψους 11,3 δισ. ευρώ, αλλά στη συνέχεια η εταιρεία αύξησε την προσφορά της και παράλληλα αποδέχτηκε να εξαγοράσει το μειοψηφικό μερίδιο του ομίλου ελαστικών, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτων παγκοσμίως. Αναλυτικότερα, η Schaeffler θα εξαγοράσει το 49,99% της Continental έναντι 12,1 δισ. ευρώ, ενισχύοντας δηλαδή την προσφορά κατά 7% συγκριτικά με την αρχική πρόταση.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Continental, Μάνφρεντ Βένεμερ, ο οποίος από την αρχή είχε ταχθεί κατά της εν λόγω εξαγοράς, αποφάσισε ότι θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Ωστόσο, η Schaeffler αναμένεται να αποκτήσει έλεγχο, έστω και έμμεσο, σε ένα μεγάλο δίκτυο συμφωνιών, γεγονός που έχει πυροδοτήσει τις ανησυχίες των ανταγωνιστών της.

Παράλληλα, ο γερμανικός όμιλος έχει προχωρήσει σε μία σειρά τακτικών, προκειμένου να προσεγγίσει το διοικητικό συμβούλιο της Continental. Μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της Continental υποχώρησε κάτω από τα 74 ευρώ στις διεθνείς αγορές.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |