Friday, August 22, 2008

KBW: Τι αναμένει για κέρδη MPB

KBW: Τι αναμένει για κέρδη MPB


Στα €118 εκ. αναμένεται να ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Marfin Popular το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας άνοδο 14%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της KBW. Όπως αναφέρεται σε έκθεση της KBW, η αγορά θα επικεντρωθεί στα επιτοκιακά περιθώρια και στην ανάκαμψη από την αρνητική επίδραση της υιοθέτησης του ευρώ μέσω της ανατιμολόγησης των δανείων με ψηλότερα επιτόκια.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται να αυξηθούν κατά 9% ωθούμενα από τη μερική ανάκαμψη των περιθωρίων στην Κύπρο και την ισχυρή αύξηση των δανείων. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να αντισταθμίσουν τα αδύναμα έσοδα από συναλλαγές και το αυξημένο κοστολόγιο από την επιχειρηματική επέκταση.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι μετοχές της Marfin έχουν υποαποδώσει κατά 29% έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, άρα οι αναθεωρήσεις προς τα κάτω των εκτιμήσεων έχουν αποτιμηθεί στις τιμές. «Η τιμή της Marfin είναι η πιο φθηνή στην Ευρώπη καθώς έχει πολλαπλασιαστή κερδών 5,5 τα εκτιμώμενα κέρδη του 2009», αναφέρεται.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Marfin αναμένεται να διαμορφωθούν στα €0,59 φέτος και στα €0,80 το 2009. Τα καθαρά κέρδη προβλέπονται στα €538 εκ. το 2008 και €663 εκ. τον επόμενο χρόνο.

Η τιμή στόχος που δίνει η KBW για τη Marfin είναι €6,8 με σύσταση outperform.

Η Marfin ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 28 Αυγούστου.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |