Tuesday, August 5, 2008

FED: Σταθερό στο 2% το επιτόκιο - ''Aντάρτικο'' από τρεις αξιωματούχους

FED: Σταθερό στο 2% το επιτόκιο - ''Aντάρτικο'' από τρεις αξιωματούχους

Αμετάβλητο στο 2% θα διατηρήσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το βασικό επιτόκιο του δολαρίου η Federal Reserve, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Ωστόσο ο Πρόεδρος της FED Ben Bernanke, είναι πιθανόν να χρησιμοποιήσει «σκληρή γλώσσα» για τον πληθωρισμό.Οι εντονότερες πληθωριστικές πιέσεις των τελευταίων 17 ετών αυξάνουν τον κίνδυνο ότι τρία μέλη της FED, ο Gary Stern, ο Charles Plosser και ο Richard Fisher θα εκφράσουν διαφορετική άποψη από εκείνη του Bernanke για πρώτη φορά μετά το 1992, και θα εισηγηθούν την αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να καμφθεί ο πληθωρισμός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η FED δεν θα προχωρήσει σε αύξηση του κόστους δανεισμού μέχρι το Σεπτέμβριο, αν και θεωρείται δεδομένη μία αύξηση 0,25% ως το τέλος του χρόνου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται άλλωστε και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της Πέμπτη, αν και ούτε σε αυτό το «μέτωπο» αναμένονται εκπλήξεις. Οι αξιωματούχοι θα διατηρήσουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμετάβλητο στο 4,25% το βασικό επιτόκιο του ευρώ καθώς τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό για την οικονομία της Ευρωζώνης δεν αφήνουν περιθώρια για άλλη κίνηση.

REPORTER.GR

No comments:

Share |