Tuesday, August 5, 2008

Κάτω από τα 120 δολάρια έκλεισε το αργό

Κάτω από τα 120 δολάρια έκλεισε το αργό

Κάτω από τα 120 δολάρια και σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων την ώρα που η τροπική καταιγίδα «Εντουάρντ» εξελίσσεται αδύναμη για να πλήξει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικό.
Οι αρνητικές οικονομικές συγκυρίες πίεσαν και σήμερα τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου του αμερικανικού αργού, το οποίο υποχώρησε σήμερα κατά 2,24 δολάρια στα 119,17 δολάρια ενώ το αντίστοιχο του μπρεντ σημείωσε απώλειες κατά 2,44% στα 116,23 δολάρια.

Ενδοσυνεδριακά, το αργό βρέθηκε και κάτω από τα 118 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες σημείωσε απώλειες 3% στην αγορά της Νέας Υόρκης καθώς η ένταση του «Εντουαρντ» μειώθηκε και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος καταστροφών στις πλατφόρμες πετρελαίου.

Οι μετεωρολόγοι σημειώνουν ότι η επίδραση του «Εντουαρντ» ήταν πολύ περιορισμένη, αλλά με τις καταιγίδες αυτές κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρο για το τι θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθεί ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ σε αργό αυξήθηκαν κατά 250.000 βαρέλια στα 295,2 εκατ. βαρέλια. Σημειώνεται ότι τα αποθέματα έχουν υποχωρήσει τις 9 από τις τελευταίες 11 εβδομάδες.

Το αργό έχει μειωθεί κατά 27 δολάρια από τα ιστορικά υψηλά των 147,27 δολαρίων που σημείωσε ενδοσυνεδριακά στις 11 Ιουλίου, εξαιτίας, κυρίως, της κατακόρυφης μείωσης της ζήτησης του από τις ΗΠΑ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |