Thursday, July 10, 2008

Wachovia: Αναμένει ζημίες τουλάχιστον 2,6 δισ. δολαρίων

Wachovia: Αναμένει ζημίες τουλάχιστον 2,6 δισ. δολαρίων

Το ανώτατο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών Ρόμπερτ Στιλ όρισε η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, Wachovia, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα εμφανίσει ζημίες μεταξύ 2,6 δισ. και 2,8 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο, πολύ υψηλότερες απ’ ό,τι προβλέπει η αγορά.

Ο 56χρονος Στιλ κατέχει θέση υφυπουργού στο υπουργείο Οικονομικών από το 2006, συνδράμοντας τον Χένρι Πόλσον στην αντιμετώπιση της κρίσης που ταλανίζει την αγορά κατοικίας και των τεράστιων ζημιών που έχει εμφανίσει η τραπεζική βιομηχανία.

Αναλυτές εκτιμούν πως η εμπειρία του Στιλ σε θέσεις τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα θα βοηθήσει την αμερικανική τράπεζα να ξεπεράσει τα προβλήματα που της προκάλεσε η πιστωτική κρίση. Σημειώνεται ότι, προτού αναλάβει την ανωτέρω θέση στο υπουργείο Οικονομικών, ο νέος CEO της Wachovia είχε δουλέψει και για την Goldman Sachs όπου διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Πόλσον.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, η Wachovia αναμένει ζημίες 1,23 δολαρίων με 1,33 δολαρίων ανά μετοχή, εξαιρουμένων ορισμένων έκτακτων διαγραφών, οι οποίες εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν τα κεφάλαια της εταιρείας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για κέρδη 19 σεντς ανά μετοχή, κατά μέσον όρο.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |