Monday, July 14, 2008

Fannie - Freddie: Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Paulson

Fannie - Freddie: Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Paulson

Mέτρα «στήριξης» των Fannie Mae και Freddie Mac ανακοίνωσε εκτάκτως την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Henry Paulson, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι «η επιβίωσή τους, είναι ακρογωνιαίος λίθος για το αμερικανικό οικονομικό σύστημα».
«Πρέπει να διατηρηθούν η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη στα χρηματιστήριά μας, αλλά και στο ίδιο μας το οικονομικό μας σύστημα» δήλωσε επίσης με έμφαση, αναγγέλλοντας ταυτοχρόνως «προσωρινή» αύξηση της προβλεπόμενης κρατικής επιδότησης και στις δύο, ώστε το δημόσιο να έχει τη βεβαιότητα ότι θα μπορούν, ανεμπόδιστα, να λειτουργήσουν και στο μέλλον.

Ο Paulson προανήγγειλε ότι το Δημόσιο θα «στηρίξει» αν χρειαστεί με μαζικές αγορές τις μετοχές-ομολογίες και των δύο τραπεζών στη Wall επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο Αμερικανός φορολογούμενος δεν θα επιβαρυνθεί».

Τέλος, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι η FED προορίζεται να έχει διευρυμένο εποπτικό ρόλο - «συμβουλευτικό» πάντως - όσον αφορά τις δύο τράπεζες - τόσο για τα θεμελιώδη δεδομένα τους, όσο και για τον ενδεδειγμένο τρόπο της λειτουργίας τους.

REPORTER.GR

No comments:

Share |