Wednesday, July 23, 2008

"Βουτιά" κάτω από τα 125 δολ. έκανε το αργό

"Βουτιά" κάτω από τα 125 δολ. έκανε το αργό

«Βουτιά» 4 δολαρίων πραγματοποίησε σήμερα το αργό, διευρύνοντας τις χθεσινές του απώλειες, υπό την πίεση της ανάκαμψης του δολαρίου και της ανακοίνωσης της ΕΙΑ για μικρότερη των εκτιμήσεων πτώση των αποθεμάτων του αργού. Στην υποχώρηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» συνέβαλλε και η εξέλιξη του τυφώνα Dolly, ο κίνδυνος του οποίου διέφυγε από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικό. Tο συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε πτωτικά κατά 3,1% στα 124,44 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας στη χαμηλότερη τιμή της ημέρας.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει πλέον κατά 15% από το ιστορικό υψηλό των 147,27 δολαρίων που κατοχύρωσε στις 11 Ιουλίου, αν και παραμένουν 70% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ υποχώρησε κατά 1,54% στα 127,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες σημείωσε πτώση 2,3%, και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Ιουνίου.

Η ισοτιμία ευρω-δολαρίου διαμορφώνεται σε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων ήτοι στο 1,5745, στον απόηχο των δηλώσεων αξιωματούχου της Fed ότι το βασικό επιτόκιο πρέπει να αυξηθεί, περιορίζοντας τις επενδύσεις σε εμπορεύματα. Επιπλέον, το δολάριο ενισχύεται λόγω των εκτιμήσεων ότι πλησιάζει μια νέα αύξηση των επιτοκίων.

REPORTER.GR

No comments:

Share |