Wednesday, July 23, 2008

Beige Book: Πληθωριστικές πιέσεις και μείωση οικ. ανάπτυξης

Beige Book: Πληθωριστικές πιέσεις και μείωση οικ. ανάπτυξης

Μείωση της οικονομικής ανάπτυξης με έντονες πληθωριστικές πιέσεις ανακοίνωσε με την τελευταία έκδοση της Φαιάς Βίβλου(Beige Book) η FED, η οποία δίνει μηνιαίως το στίγμα της αμερικανικής οικονομίας.
Μείωση και στην κατανάλωση ανέφερε η FED, παρόλο που η αγοραστική δύναμη των μικρών και μεσαίων στρωμάτων των Αμερικανών, τονώθηκε από τις αυξημένες επιστροφές φόρων.

Αποθαρρυντικά ήταν και τα αποτελέσματα στις πωλήσεις αυτοκινήτων, αφού σύμφωνα με τη Beige Book, οι Αμερικανοί προτιμούν αυτοκίνητα ξένων εταιρειών, τα οποία είναι πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμων.

Η αγορά ακινήτων παραμένει σε «τέλμα», ενώ οι τράπεζες «υποφέρουν» από τη χαμηλή ζήτηση χρηματοοικονομικών προϊόντων και τη μη αποπληρωμή των ήδη εκκρεμών.

Η χειρότερη αναφορά όλων των εποχών θεωρήθηκε αυτή των τιμών σε ενεργειακά προϊόντα, σε μέταλλα, σε χημικά προϊόντα και σε ναύλα, από τη Beige Book.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους μισθούς, αφού σε πάρα πολλές περιοχές υπάρχουν ταραχές από εργαζομένους που διεκδικούν αυξήσεις, ώστε να καλύψουν το «ακριβό» κόστος διαβίωσης.

REPORTER.GR

No comments:

Share |